Spotify с промени в дизайна

Здравейте, драги читатели!

От тази седмица Spotify пуска обновен дизайн на началния екран. Първо за приложението за Android и по-късно за варианта за iOS. Аудио приложението вече показва подобрени персонализирани предложения в категории музика, подкасти и предавания.

В горната част на началния екран на приложението Spotify вече има два бутона, Музика и Подкасти и Предавания. Чрез щракване върху един от двата бутона, на потребителя се представя персонализирана емисия според избраната категория.

Емисията под Музика се състои от предложения за слушане за жанрове, албуми и плейлисти, които потребителят вероятно ще хареса, Spotify обяснява. В рамките на подкасти и предавания, във емисията се появяват най-новите епизоди на вече слушани програми, с предложение да слушате от време на време подобно предаване. И двата канала работят с „карти“, които показват например описанието на подкаст или съдържанието на плейлист.

Spotify обърква персонализираните предложения, заради което досега винаги е било трудно да се направи разлика между подкасти и музика. Той ще остане на началния екран, но потребителите вече могат да филтрират през приложението за Android, ако конкретно искат предложения в категорията Музика или Подкасти и предавания.

С филтрирани персонализирани предложения, може би Spotify се опитва да улесни слушателите на подкасти да намерят съдържание в тази категория. Стандартният начален екран на Spotify вече има два бутона за музика, подкасти и предавания (отляво). След това потребителите могат да филтрират по категория по свой избор.

Danis 126

Вашият коментар: